"Programma"

Check snel wat Kanoleut allemaal te bieden heeft.

 zie programma  >>>


Peddeltechniek

Virtuozen als Klaas Hofman van Zeekanoschool Wirdummerklap en Axel Schoevers van Zeekajak.nl hebben een duidelijke visie op de peddeltechniek. Klaas Hofman verkondigt “peddelen kan je met één vinger” en Axel Schoevers verkondigt “peddelen kost geen kracht”. Deze virtuozen hebben gelijk, het is voor 98% techniek.

 

Zithouding

Neem een virtuele verticale lijn van je kruin naar je stuitje in gedachten en recht je rug. Met deze houding spaar je de rug en verruim je de longcapaciteit enorm. Bovendien kan hierdoor de peddel veel dichter bij de kano in het water worden gestoken en ontstaat er meer ruimte om je peddelslag effectief te verlengen.

Laat nu deze methodiek om de 20 peddelslagen door je gedachten gaan en herhaal dit net zo lang totdat het een automatisme is geworden.

Je zal ontdekken dat je met deze houding snel resultaat boekt.

 

Voorwaartse duw slag

Als je deze methodiek eigen hebt gemaakt wordt het tijd om een tweede virtuele lijn uit te zetten.

Deze virtuele lijn loopt verticaal van je duw elle boog naar het water en is bedoelt om de hand op ooghoogte horizontaal naar voren te duwen.

De duw-arm wordt hierbij nagenoeg volledig gestrekt, de koers wordt bepaald door over je hand en de punt van je kano te kijken in de richting die je hebt uitgestippeld.

Laat ook deze methodiek om de 20 peddelslagen door je gedachten gaan en herhaal dit net zo lang tot ook dit een automatisme is geworden.

 

Voorwaartse trek slag

Als je deze methodiek eigen hebt gemaakt wordt het tijd om de derde en laatste virtuele lijn uit te zetten.

Deze lijn loopt verticaal van je trek elle boog naar het water en is bedoelt om de hand op buikhoogte horizontaal naar achteren te begeleiden.

Laat ook deze methodiek om de 20 peddelslagen door je gedachten gaan en herhaal dit net zo lang tot ook dit een automatisme is geworden.

Het gevolg van een juiste zithouding en slag is dat de peddelbewegingen via schouders uit de romp veel effectiever worden. Ook zal je merken dat de snelheid significant wordt verhoogt zonder dat het meer fysieke inspanning kost.

 

bron: watertononline